4. Met wie werken we samen?
samenwerking
CLB
Leersteuncentra
Buitengewone basisschool
Reva / logopedie
Psycholoog
Brugfiguur
Gemeente
Parochie
Interne cellen
clb
Het centrum is fysiek en telefonisch elke werkdag bereikbaar, al dan niet op afspraak, met uitzondering van maandagnamiddag.
Maandag van 8.30 u. tot 12 u. Namiddag: Gesloten
Dinsdag van 8.30 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 17 u.
Woensdag van 8.30 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 17 u.
Donderdag van 8.30 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 17 u.
Vrijdag van 8.30 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 16 u.
Telefonisch is het CLB reeds bereikbaar vanaf 8u.
Openingsuren in de zomervakantie:
Het Vrij CLB Trikant is tijdens de vakantie in zijn drie vestigingen open van maandag 1 juli tot en met woensdag 10 juli en van maandag 19 augustus tot en met 31 augustus.
Dit telkens volgens deze openingsuren: 8u30-12u00 en 13u00 tot 17u00, vrijdag tot 16u00.
Binnen de drie vestigingen zal worden gewerkt met een aanwezigheidssysteem, waardoor er voldoende medewerkers beschikbaar zullen zijn om de cliënt minstens één stap vooruit te helpen.
De drie vestigingen zijn te bereiken op hun gekend nummer of algemeen mailadres: info@clbtrikant.be
@Tielt: 051.42.66.42
@Roeselare: 051.25.97.00
@Izegem: 051.30.13.61
Weet dat er ook CLB-Ch@t permanentie wordt georganiseerd in de zomervakantie. Interessant kan zijn om onderstaande banner ter bekendmaking toe te voegen aan jullie digitaal leerlingensysteem (zoals smartschool of de eigen website).
Sluitingsperiodes schoolvakanties: zie website www.clbtrikant.be
Het CLB (Centrum voor leerlingenbegeleiding) biedt gratis informatie, hulp en begeleiding voor leerlingen, ouders en scholen.
Het CLB werkt samen met de school, maar behoort er niet toe. U kunt dus gerust met uw vragen los van de school bij het CLB terecht. Aarzel niet om het CLB te contacteren.
Het CLB heeft als opdracht samen met de school mee te werken aan het welzijn van leerlingen. De begeleiding van leerlingen gebeurt op vier domeinen:
Leren en studeren: u kunt er terecht als u moeite hebt met leren…
Onderwijsloopbaan: u kunt er terecht voor hulp bij studie- en beroepskeuze, begeleiding anderstaligen, trajecten bij verplicht advies (bv aanvraag ondersteuning, revalidatie buiten de lestijden, overstap buitengewoon onderwijs),...
Preventieve gezondheidszorg: u kunt er terecht voor vragen over uw gezondheid, uw lichaam, inentingen…
Psychisch en sociaal functioneren: u kunt er terecht als u ergens mee zit of als u zich niet goed in uw vel voelt, ouders met vragen over opvoeding, …
De school en het CLB hebben hiertoe samen rond leerlingenbegeleiding afspraken gemaakt.
Elke school heeft een CLB-contactpersoon. Die werkt in het CLB in een multidisciplinair team, dat bestaat uit artsen, psychologen of pedagogen, maatschappelijk werkers en verpleegkundigen. Mevrouw Fabienne Degryse, is onze contactpersoon. Mevrouw Rien Verstraete is onze paramedische medewerker.
Als de school aan het CLB een (zorg)vraag voorlegt, zal het CLB een begeleidingsvoorstel doen. Het CLB start de begeleiding pas op wanneer de ouders (voor leerlingen jonger dan 12 jaar) of de leerling zelf (voor leerlingen ouder dan 12 jaar) daarmee akkoord gaan. We zullen samen met u bekijken wat u nodig hebt en u op een begrijpelijke manier uitleggen hoe we te werk gaan, wat uw dossier inhoudt en wat uw rechten en plichten zijn. Valt u vraag buiten onze werking, dan krijgt u uitleg en informatie over waar u wel terecht kan. Voor elke hulpvraag, aarzel niet om het CLB te contacteren.
Het CLB wisselt op contactmomenten enkel die gegevens uit met de school die nodig zijn voor de begeleiding op school. De CLB-medewerker houdt daarbij rekening met de regels over zijn beroepsgeheim en de bescherming van de privacy. De ouders of de leerling (in principe vanaf 12 jaar) moeten toestemming geven bij het doorgeven van informatie verzameld door het CLB.
Het CLB legt voor elke leerling die het begeleidt één dossier aan. Voor meer informatie over de inhoud van het CLB-dossier en over de procedure om toegang of een kopie te bekomen, kun je contact opnemen met het CLB waarmee wij samenwerken.
Via www.clbchat.be kunt u of uw kind anoniem een vraag stellen of uw verhaal vertellen aan een CLB-medewerker. U vindt alle informatie en de openingsuren van de chat op hun website.
Het CLB versterkt de school en het zorgteam door:
bepaalde problemen of onregelmatigheden in het beleid van de school te signaleren
de school sterker te maken bij problemen van individuele leerlingen of een groep leerlingen
Verplichte medewerking
Als ouder of leerling (in principe vanaf 12 jaar) kan je je niet verzetten tegen:
De begeleiding van leerlingen met leerplichtproblemen (spijbelgedrag of onwettige afwezigheden)
Systematische contactmomenten bij arts en/of verpleegkundige: vijf keer in een schoolloopbaan is er een aanbod. Er is aandacht voor zicht, gehoor, ontwikkeling en welbevinden. Dit kadert in het recht om als kind/jongere op scharniermomenten in het leven eenzelfde aanbod te krijgen.
Voor elk gepland systematisch contactmoment en voor elk vaccinatiemoment doet het CLB een aanbod. Een ouder en/of een bekwame leerling kan voor elk moment kiezen voor een andere arts of een vaccinatie weigeren, maar kan dit niet met een eenmalige weigering doen voor een hele schoolloopbaan.
Als je bij een verplicht systematisch contactmoment bezwaar hebt tegen een bepaalde medewerker van het CLB, kan je een aangetekende brief sturen of dit bezwaar tegen afgifte van een ontvangstbewijs of via een beveiligde digitale zending sturen naar de directeur van het CLB. Je moet dan wel binnen een termijn van 90 dagen dat medisch onderzoek laten uitvoeren door een andere CLB-medewerker of door een andere arts. In dat laatste geval moet je wel zelf de kosten betalen. Je bezorgt binnen 15 dagen na de datum van het onderzoek daarvan een verslag aan de bevoegde CLB-arts van het CLB dat onze school begeleidt.
Het draaiboek besmettelijke aandoeningen omschrijft de maatregelen die er genomen moeten worden voor een beperkt aantal ziekten die een grote impact kunnen hebben op de omgeving van de persoon die ziek is. Ouders, leerlingen en scholen zijn verplicht om deze maatregelen en adviezen te volgen. Het doel is de bescherming van de andere leerlingen, het personeel van de school en de ruimere maatschappij.
De hoger vermelde signaalfunctie en de ondersteuning van het CLB aan de school en het zorgteam bij problemen van individuele leerlingen of een groep leerlingen.
Het systematisch contactmoment
Elke leerling wordt tijdens de schoolloopbaan in het basisonderwijs 4 keer uitgenodigd bij de arts en/of verpleegkundige van het CLB voor een wettelijk verplicht contactmoment.
De inhoud van dit medisch contactmoment is terug te vinden op de FAQ’s www.clbtrikant.be
Wanneer?
Leeftijd 3/4 jaar of 1ste kleuter: in het kader van een eerste kennismaking met het CLB, worden ouders (als waardevolle partner in de begeleiding van hun kleuter) aangemoedigd om hierbij aanwezig te zijn. De mailadressen en telefoonnummers van de ouders worden opgevraagd aan de school in functie van de digitale planning. Dit conform het GDPR i.f.v. onze decretale opdracht.
Leeftijd 6/7 jaar of 1ste leerjaar
Leeftijd 9/10 jaar of 4de leerjaar
Leeftijd 11/12 jaar of 6de leerjaar
Naar aanleiding van dit contactmoment kan je aan de verpleegkundige of de arts altijd vragen stellen. Je mag ook met de arts een afspraak maken op een later tijdstip. Wie het contactmoment weigert, moet zélf contact opnemen met het CLB. Men zal je de weigeringsprocedure uitleggen.
Inentingen
Het CLB biedt gratis inentingen aan. Een ouder en/of een bekwame leerling kan op elk vaccinatiemoment een vaccinatie weigeren. Een eenmalige weigering voor alle vaccinaties in de hele onderwijsloopbaan kan je niet doen.We volgen het vaccinatieprogramma dat door de overheid wordt aanbevolen. Het CLB geeft duidelijke informatie over de vaccinatie (wat, waarom, hoe en wanneer). Dit gebeurt tijdens het contactmoment OF op school.
In het 1°leerjaar wordt de herhalingsinenting tegen klem, kroep, kinkhoest en kinderverlamming gratis aangeboden .
In het 4de leerjaar de herhalingsinenting tegen mazelen, bof, rode hond gratis aangeboden.
Om de vaccinaties te kunnen krijgen, vul je als ouder een toestemmingsformulier in nadat je de informatie over het vaccin goed gelezen hebt. De toestemmingsbrief kan op school worden afgegeven.
We vinden niet alleen de mening en keuze van de ouders belangrijk maar ook die van de leerling zelf, daarom vragen we om deze toestemming samen te bespreken met je kind - zelfs met jonge kinderen.
Het CLB houdt de gegevens betreffende de vaccinatiestatus bij, vult vaccinnet aan en biedt inhaalvaccinaties aan OF verwijst door indien vaccinatieschema onvolledig is.
Besmettelijke ziektes
Als jij als leerling of als één van de huisgenoten één van onderstaande besmettelijke ziektes heeft, gelieve dan zo snel mogelijk jouw school te contacteren of rechtstreeks contact op te nemen met het secretariaat van het CLB – dit in het kader van voorkomen van besmetting van andere kinderen.
De te melden ziektes zijn : buiktyfus, buikgriep /voedselinfectie (vanaf 2 of meer gevallen (binnen een week) in een klas(groep)), hepatitis A, hepatitis B, hersenvliesontsteking (meningitis), poliomyelitis (kinderverlamming), difterie, roodvonk, tuberculose, shigellose (dysenterie), salmonellose, kinkhoest, bof, mazelen, rubella, schurft, windpokken, impetigo, schimmels, hoofdluizen.
Het CLB-dossier
Kom je bij ons voor begeleiding, dan maken we een digitaal multidisciplinair dossier op. Daarin komt alles wat met jou en de begeleiding te maken heeft. Het CLB houdt zich aan de wettelijke regels:
In het dossier komen enkel relevante gegevens die nodig zijn voor de begeleiding.
De medewerkers behandelen de gegevens met de nodige vertrouwelijkheid en zorgvuldigheid.
De medewerkers houden zich aan het beroepsgeheim en het ‘decreet rechtspositie minderjarigen’.
Alle dossiergegevens worden bewaard in het CLB, onder de verantwoordelijkheid van de directeur die het dossier beheert. Jouw dossier wordt nog 10 jaar na het laatste medisch onderzoek of vaccinatie gearchiveerd. Daarna wordt het digitaal dossier verwijderd
Het dossier inkijken?
Ben je jonger dan 12 jaar dan mogen jouw ouders of voogd het digitale dossier inkijken op het centrum.Dit geldt niet altijd en niet voor het volledige dossier. Inzage in de gezondheidsgegevens van het dossier, gebeurt altijd in bijzijn van een arts.
Vanaf 12 jaar mag je meestal zelf het dossier inkijken. Er bestaan wel enkele uitzonderingen. Je ouders of voogd mogen het dossier enkel inkijken met jouw toestemming. Het dossier inkijken gebeurt tijdens een gesprek met het begeleidende CLB- team. Je kan een kopie vragen van de gegevens die je mag inkijken. Die kopie is vertrouwelijk en mag niet voor iets anders dienen dan voor jeugdhulp. Gegevens over jezelf mag je laten verbeteren en aanvullen.
Naar een andere school?
Als de leerling van een school komt die samenwerkt met een ander CLB, zal het CLB-dossier 10 werkdagen na de inschrijving bezorgd worden aan het nieuwe CLB. De leerling of ouder hoeft hiervoor niets te doen. Bij een inschrijving voor een volgend schooljaar wordt het dossier pas na 1 september overgedragen.
Als de leerling (in principe vanaf 12 jaar) of ouder niet willen dat het dossier van je kind wordt overgedragen, moet je dat binnen een termijn van 10 werkdagen na de inschrijving schriftelijk laten weten aan het vorige CLB.
De leerling (in principe vanaf 12 jaar) of ouder kunnen zich niet verzetten tegen het overdragen van identificatiegegevens en gegevens in het kader van de verplichte begeleiding van leerlingen met leerplichtproblemen en gegevens in het kader van de systematische contacten.
Ook tegen de overdracht van een GC-verslag of IAC-verslag of OV4-verslag kan je je niet verzetten. In principe worden GC-verslagen en IAC-verslagen bijgehouden in IRIS-CLB online.
Een klacht over een CLB- begeleiding?
Elk centrum heeft een vaste werkwijze om klachten te behandelen. Je kan dit navragen bij je CLB of via www.clbtrikant.be
leersteuncentrum
Het leersteuncentrum biedt leersteun aan de school o pbasis van de ondersteuningsbehoeftesn van leerlingen, leraren en het schoolteam met maximaal effect op de klasvloer. Leersteun is ondersteuning in de maximale ontplooiing, leerwinst, welbevinden, zelfrezdzaamheid en volwaardige participatie van jouw kind bevordert en die de competenties van leraren versterkt in het begeleiden van leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. Leersteun zet in op creëren van een inclusieve klaspraktijk en inclusieve schoolcultuur.
Onze school is aangesloten bij het Katholieke leersteuncentrum West-Vlaanderen ZUID.
Instellingsnummer 145664
Adres:
Kouter Kortrijk
Beekstraat 113 B
8500 Kortrijk
tel. 056 230 780
Dit leersteuncentrum biedt leersteun aan voor type basisaanbod, type 2, type 3 en type 9. Voor type 4 , type 6 en type 7 werkt dit leersteuncentrum samen met het specifieke leersteuncentrum Dominiek Savio en het specifiek leersteuncentrum Spermalie-De Kade.
Vanaf 1 september 2023 is meer informatie te vinden op www.leersteunwvl.be, onder andere over aanmeldingen, klachten of contactgegevens.
De school kan leersteun aanvragen voor alle leerlingen die beschikken over een GC-verslag of IAC-verslag. Zo'n verslag wordt opgemaakt door het CLB in overleg met de school en ouders.
De leerondersteuner komt naar de school. Hij kan je kind, de lera(a)r(en) en/of het hele schoolteam ondersteunen. Het leersteuncentrum geeft het leersteuntraject van je kind vorm in overleg met de school, jou als ouder en waar mogelijk je kind zelf. Het CLB kan hierbij betrokken worden als dat nodig zou zijn.
Voor algemene vragen over leerondersteuning kun je terecht bij het informatiepunt van het leersteuncentrum. Wanneer je klachten zou hebben over de leersteun, dan kun je een klacht indienen bij het leersteuncentrum. Als de klacht onvoldoende gehoord of behandeld zou worden door het leersteuncentrum, dan is er bemiddeling mogelijk door het CLB.
buitengewone basisschool
Heeft je kind een IAC-verslag? Dan kan je kind maximaal halftijds de lessen of activiteiten bijwonen in een school voor buitengewoon onderwijs. Deze mogelijkheid is een gunst, geen recht. Dit betekent concreet dat beide scholen hiermee akkoord moeten gaan. We maken daarover afspraken in overleg met jou als ouder, waar mogelijk je kind en het CLB. Op de momenten dat je kind les volgt in het buitengewoon onderwijs, heeft het geen recht op leersteun vanuit het leersteuncentrum. De school voor buitengewoon onderwijs staat dan in voor de ondersteuning.
REVA EN LOGOPEDIE
REVALIDATIE
Er zijn twee situaties waardoor een kind afwezig kan zijn omwille van revalidatie tijdens de lestijden:
Revalidatie na ziekte of ongeval (max. 150 minuten per week, verplaatsing inbegrepen)
Revalidatie voor kinderen met een specifieke onderwijsgerelateerde behoefte waarvoor een handelingsgericht advies is gegeven. (max. 150 minuten per week, verplaatsingen inbegrepen)
Ouders moeten toestemming vragen aan de directeur om hun kind revalidatie te laten volgen tijdens de lestijden.
Om een beslissing te kunnen nemen om revalidatie na ziekte of ongeval toe te staan, moet de school over een dossier beschikken dat minstens de volgende elementen bevat:
Een verklaring van de ouders waaruit blijkt dat de revalidatie tijdens de lestijden moet plaatsvinden.
Een medisch attest waaruit de noodzakelijkheid, de frequentie en de duur van de revalidatie blijkt.
Een toestemming van de directeur voor een periode die de duur van de behandeling, vermeld in het medisch attest, niet kan overschrijden.
Om een beslissing te kunnen nemen om revalidatie toe te staan voor de leerlingen met een specifieke onderwijsgerelateerde behoefte waarvoor een handelingsgericht advies is gegeven, moet de school over een dossier beschikken dat minstens de volgende elementen bevat:
Een verklaring van de ouders waaruit blijkt dat de revalidatie tijdens de lestijden moet plaatsvinden.
Een advies van het CLB, geformuleerd na overleg met klassenraad en ouders. Dat advies moet motiveren waarom de problematiek van de leerling van die aard is dat het wettelijk voorziene zorgbeleid van een school daarop geen antwoord kan geven en dat de revalidatietussenkomsten niet beschouwd kunnen worden als schoolgebonden aanbod. Indien er op het moment van de aanvraag tot afwezigheid nog geen handelingsgericht advies werd gegeven voor de leerling, kunnen het handelingsgericht advies en dit advies van het CLB gelijktijdig afgeleverd worden.
Een samenwerkingsovereenkomst tussen de school en de revalidatieverstrekker over de manier waarop de revalidatie het onderwijs voor de leerling in kwestie zal aanvullen en de manier waarop de informatie-uitwisseling zal verlopen. De revalidatieverstrekker bezorgt op het einde van elk schooljaar een evaluatieverslag aan de directie van de school en van het CLB, met inachtneming van de privacywetgeving waaraan hij onderworpen is.
Een toestemming van de directeur, die jaarlijks vernieuwd en gemotiveerd moet worden, rekening houdend met het evaluatieverslag van de revalidatieverstrekker.
De directeur neemt, op basis van de verzamelde documenten, de uiteindelijke beslissing of de revalidatie tijdens de lestijden kan plaatsvinden of niet. Wij delen die beslissing aan u mee.
De verzekering van de leerlingen die tijdens de lestijden revalidatie krijgen, valt tijdens de periode van de therapie en de verplaatsingen niet ten laste van de schoolverzekering. De begeleiding van de leerling tijdens de verplaatsingen vallen niet ten laste van de school.
LOGOPEDIE
Binnen onze scholengemeenschap wordt één beurt logopedie toegestaan op school op een moment dat de leerling geen les heeft. Voor kleuters die meerdere beurten logopedie moeten krijgen, kan een uitzondering gemaakt worden in samenspraak met de directeur.
Een logopediste die kinderen van onze school begeleidt, moet een overeenkomst met het CASS van de scholengemeenschap ondertekenen. Deze overeenkomst is te lezen op onze website onder infobrochures.
psycholoog
De school werkt af en toe ook nauw samen met psychologen (kinderpsycholoog). In overleg met ouders stemmen wij acties, interventies af op elkaar. Samen sterk is ons moto. Ook het CLB heeft een eerstelijnspsycholoog waar kinderen met psychologische noden terecht kunnen. Jaarlijks worden SOVA-trainingen georganiseerd vanuit het CLB en/of brugfiguurwerking waar kinderen die het sociaal-emotioneel moeilijk hebben kunnen op intekenen.
brugfiguur
De brugfiguur is iemand die de ouders verbindt met allerhande diensten in de gemeente of regio. De brugfiguur heeft een helpende functie en kan ouders bijstaan bij allerhande zaken.
Sara Kesteloot is maatschappelijk werkster en de brugfiguur verbonden aan onze school.
De school deelt relevante informatie met de brugfiguur indien zij dat nodig vindt.
Contactgegevens brugfiguur:
0499/88 67 89
Contactmoment bij ons op school om de veertien dagen op dinsdag van 10:30 - 12:00. Data: zie homepagina van de schoolwebsite.
gemeente
KLIMAATBENDE VAN MEULEBEKE
Samen met de gemeente proberen we het co² gehalte in onze gemeente zo laag mogelijk te houden.
Elk jaar planten we met de klimaatbende van Meulebeke enkele bomen, struiken. Zaaien we bloemen voor de bijtjes. Doen we meermaals een zwerfvuilactie in de schoolomgeving en werken we mee aan de gemeentelijke lenteschoonmaak in maart.
We houden de energiestanden en het waterverbruik bij op de website www.scholenvoorminderco².be
De school gaat vanaf 2024-2025 aan de slag met de klimaat-roadmap. Zo willen we met de hele school inzetten op het verminderen van CO2. We willen doorheen de lagere school bepaalde items extra in de kijker zetten zodat onze leerlingen bewust worden om zorgzaam om te springen met ons klimaat en de wereld.
OCTOPUSGEMEENTE
Onze gemeente helpt mee de verkeersveiligheid in de directe schoolomgeving te verbeteren: er staan Octopuspalen en -beugels, asfalt tekeningen op de straat, snelheidsignaliseringsbord in de buurt van onze school.
GEMEENTELIJKE KINDEROPVANG
De kinderen van de Paandersschool kunnen tijdens de schoolvakanties en vrije dagen steeds terecht in de gemeentelijke opvang 't Berenhuisje.
politie
De politie komt elk schooljaar in functie van fietsveiligheid de fietsen van onze leerlingen controleren.
In het schooljaar 2023-2024 gingen studenten van de VIVES hogeschool, afdeling Kortrijk aan de slag om de papieren fietscontrolekaarten te digitaliseren. De controlekaarten bevatten zinvolle informatie voor de politie, de provincie. Uiteraard hebben enkel de leden van het directieteam en de politie toegang. We gaan ervan uit dat je ermee instemt dat we relevante gegevens bijhouden.
parochie
Wij zijn een Katholieke school. Onze school is gebouwd rond de voormalige kerk van de Paanders. Onze parochiekerk werd ontwijd, waardoor de parochie nu straks bij de parcohie van St. Amandus gevoegd komt.
Doorheen het jaar vieren we enkele malen samen met leerlingen, leerkrachten van de lagere school, ouders, grootouders en priester Rudi eucharistie.
Wij werken samen met de parochie voor de voorbereiding van de eerste communie en het vormsel. De juffen L1 en L6 zorgen elk jaar opnieuw voor een sfeervolle en serene eerste communie en vormselviering.
INTERNE CELLEN
LOC (Lokaal overleg comité)
Schoolbestuur: Jasper Cuvelier, Ann Rogé
Personeel: Valerie Noppe en Michelle Vandewiele
Een direct overlegcomité tussen het personeel en het schoolbestuur.
Thema's zoals lestijdenpakket, schoolorganisatie, plage-uren, … komen aan bod.
CPBW (Comité voor preventie en bescherming op het werk)
Het comité voor preventie en bescherming op het werk heeft tot taak adviezen voor te stellen, middelen op te sporen en actief bij te dragen tot alles wat ondernomen wordt opdat de arbeid op school, zowel voor de personeelsleden als voor de leerlingen in de beste voorwaarden van veiligheid, hygiëne en gezondheid zou gebeuren.
Het schoolbestuur en de directie ondertekenden een beleidsverklaring om een actief welzijnsbeleid te voeren conform de wettelijke bepalingen en geïnspireerd vanuit het opvoedingsproject.
Dhr. Jochen Desmet is interne preventieadviseur. Onze externe dienst is IDEWE.
Klassenraad voor lager en kleuter
De klassenraad is het team van personeelsleden dat onder leiding van de directeur samen verantwoordelijkheid draagt of zal dragen voor de begeleiding van en het onderwijs aan een leerlingengroep of individuele leerling.
Kleuterklassenraad: Valerie Noppe, Michelle Vandewiele, Steffi Wiebouw en Els Declerck
Klassenraad lager: Valerie Noppe, An-Sofie Van Nieuwenhuyse en Els Declerck
Voorbeelden:
De klassenraad beslist over de toelating van jonge kleuters of kleuters die onvoldoende aanwezig waren.
De klassenraad komt begin februari samen voor de bespreking van de Basofiche.
De klassenraad wordt ieder jaar eind juni samengeroepen om de getuigschriften basisonderwijs al dan niet toe te kennen.
De klassenraad zal advies geven bij de uitvoering van een tuchtmaatregel.